Evde Hemşire Hizmetinin Avantajları Nelerdir?
Evde hemşire hizmeti kişiye özeldir. Bu nedenle personel sorumlu olduğu kişiye konsantre olabilir ve kişinin ihtiyaçları için çözüm fikirleri sunabilir. Hemşirenin dikkati ve enerjisi tek bir hastaya dönük olduğu için ilaç ve serum gibi destekleri daha güvenli sağlayabilir.
Ayrıca doz takibi kolaylaşır ve fazla az kullanımın önüne geçilir. Beklenmedik hallerde ilkyardım yapılır. Tedavi sonrası oluşabilecek yalnız kalmaktan rahatsızlık duyma gibi durumların önüne geçilebilir. Hasta, ilgi görerek memnuniyet duyar ve herhangi bir sorun oluştuğunda anında müdahale edileceğini bilir.
Yeni doğan durumu olduğunda bebeğin yıkanmasına, beslenmesine, sağlık gözetimine öncülük eder. İlk kez ebeveyn olanların temel bilgileri kavramasını sağlar.
Ay durumuna göre ideal kilo – boy ölçülerini belirler, karşılaştırma yapar. Anormal gelişen özelliklerin teşhisi önemlidir. Evde hemşire hizmeti ile sorunlara erken tanı koyulabilir. Sağlıklı büyümek, sorunsuz iyileşmek, bakımla desteklenmek başlıca avantajlardır.
Evde Hemşire Hizmetinden Kimler Faydalanabilir?
Evde sağlık hizmetleri arasında yer alan evde hemşire hizmeti almada ayrım gözetilmez. Sağlık sektörü, toplumun farklı kesimlerine aynı ciddiyetle yaklaşır. Bebek, çocuk, genç, yetişkin, ihtiyar, erkek, kadın bireylere hizmet sunulur Uzman hemşirelerle sağlık ihtiyaçlarını gidermek kolaylaşabilir. Evde hemşire hizmeti alabilecekler şöyledir:
- Yalnız ikamet eden hastalar,
- Bakıma muhtaç yaşlılar,
- Fazla ilaç kullanan ve bunları karıştırma riski olanlar,
- Kısmen bakım gereksinimi olan sağlıklı bireyler,
- Düzenli serum, ilaç, aşı uygulanması gerekenler,
- Riskli ameliyat geçirmiş olanlar,
- Tahlil numunesi alınacak kimseler,
- Yara veya ampute uzuv bakımı gerektiren hastalar,
- Yeni doğmuş bebekler.
Evde Bakım Hemşireliği Hizmeti Nasıl Alınır?
Sağlık hizmetlerine ulaşım kolaydır. Hastaneden veya online olarak talep oluşturulabilir. Aşı, serum, ilaç uygulaması içeren evde hemşire hizmetinde uygulanacak ilaç tedavisi için reçete gerekir.
Reçetenin görüntüsü veya dosya formatı sisteme yüklenir. Reçete doğrultusunda personel ataması yapılır. Hastanın rahatsızlığı ve tedavi sürecine göre, hizmete en doğru personel atanır.
Evde Bakım Hemşiresi Hastayı Nasıl Takip Eder?
Hasta takibi deneyim gerektirir. Evde hemşire hizmeti, gözlem ve pratik esaslıdır. Uzman personeller izlenen duruma hakimdir. Normal ve anormal gelişmeler tespit edilir. Gözlem; yenidoğan ve hasta bakımında öne çıkar.
Bebeklerin takibinde fiziksel olaylar incelenir. Beslenme, dışkılama, ağlama sıklıkları önemlidir. Ay düzeyine uygunluk yönüyle bebek davranışları takip edilir. Olumsuz belirti görüldüğünde ebeveynler yönlendirilir. Hasta bakımının detayları değişkendir. Evde hemşire hizmeti birçok dinamiğe uygun yapıdadır. Ortak nokta, tecrübeden yola çıkıp anormal durumları tespit etmektir.
Yoğun Bakım Sonrası Hasta Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Yoğun bakım sonrası evde hemşire hizmeti, kaybedilen işlevlerin kazanılmasını sağlayabilir. Uzman bakımı, iyileşme sürecindeki hastanın moral ve motivasyonu için de oldukça önemlidir.
Ameliyat geçiren bireylerin normalleşmesi iki aşamalıdır. Fiziksel iyileşme, kesi yaralarının kapanmasıyla başlar. Acının azalması ve hareket kabiliyetinin artması son evredir. Zihinsel iyileşme, kaygının giderilmesini gerektirir. Aile ortamında duygusallık öne çıkabilir. Ameliyat sonrasında, profesyonel ve kararlı hizmete ihtiyaç olur. Evde hemşire hizmeti, yoğun bakım sonrasında tüm gereksinimleri karşılar.